On stage 2014

Corroded 24 juli

Det mullrar och ryker, rullar och drar. Är det ett godståg som välter in eller har jorden börjat skaka? Kanske lite av båda, Corroded har landat på HojRock!

Att kunna blanda melodier med ös är inte det enklaste. Men den konsten behärskar svenska Corroded fullt ut. De har under de senaste åren fått ett välförtjänt rykte som en av Sveriges mest stabila hårdrocksakter och spelats multum i radio och på varenda stor rockscen värd namnet. Corroded spelar hårdrock brännmärkt med distade toner och mangel utan att förlora den moderna touch som är deras signum. Deras senaste hit Age of Rage har slagit ner som en rockbomb och lämnat skärvor av lyckliga rockers på festivalfält och framför stereon. I Västervik lär de inte göra någon besviken. Det blir röj och högtryck, distade musikmattor och ös framför scenen vid Östersjön. Det blir en kväll att minnas, en kväll som hörs och en kväll när trummorna och riffen äger Gränsö! Corroded har landat.

 

Ringo Franco 24 juli

The awesomest garage rock/ragga group on the planet. Check out our new video!
Blazing rock with fire and spirit from punk and jamaican dancehall. Ringo Franco stands out with their dark, funny lyrics underlined by heavy grooves and catchy hooks. Live or in the studio, this tight four piece band kills it every time. MURDER!

Brolle 24 juli

Under de senaste åren har Brolle jobbat mycket med att skriva låtar till sin senaste platta som hade release i april 2011. Brolle har byggt sin studio själv och där spenderar han den mesta av sin lediga tid.
Då han var 21 år gammal, släppte han sin första singel; ”Playing With Fire” som sålde guld. Debutalbumet kom senare samma år ”Rebellious Heart”, som även den sålde guld.
Succén med debutskivan följdes upp av efterlängtade ”Paradise Will Wait” som kom år 2005. Samma år släppte även Brolle en skiva där han gjorde sin tolkning på några av Cornelis Vreeswijks älskade låtar; ”Brolle Jr tolkar Cornelis – en stund på jorden”.Hösten samma år vad Brolle med i musikalen Footlose, som spelades på Wallmans Intiman i Stockholm.
Under 2009 spelade Brolle huvudrollen som Buddy Holly i musikalen ”The Buddy Holly Musical”. Den spelades först på Göta Lejon i Stockholm inför fulla hus, innan den gav sig ut på en lång turné genom Sverige. Totalt såg över 170 000 personer Brolle som Buddy Holly. Samma sommar var Brolle även en av artisterna i 2009 års upplaga av Diggiloo-turné som gjorde en riksomfattande turné genom land och rike, som sågs av över 120 000 personer.
Brolle var hösten 2010 med Ladies Night, en turné med 18 stopp i Sverige. Förra året körde han igenom Sveriges folkparker med sin Rockshow.

 

Mats Ronander 25 juli

Kan även kallad Malla började redan som sextonåring i bandet Blues Quality, där han tog över som sångare efter att Peps Persson slutat på grund av allvarlig sjukdom. Han var en av medlemmarna i bandet Nature, som gav ut några egna skivor och även kompade Ulf Lundell på en turné med en liveplatta som slutresultat. Mats spelade även med på tre av Lundells studioalbum. Hans största soloframgång kom 1992 med singeln ”Gör mig lycklig nu” och albumet ”Himlen gråter för Elmore James”. Utöver detta har han varit verksam som studiomusiker och turnérat med ABBA i USA.

 

Mikael Rickfors 25 juli

Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk pop/rock. Inte bara för hans roll som sångare i The Hollies på sjuttiotalet, eller hans klassiska åttiotals hymn ”Vingar för Pengarna”, utan som en av landets bästa rocksångare någonsin. Grovt med ett otroligt tonomfång, Mikaels röst har blivit jämförd med de bästa.

 

Dan Hylander 25 juli

Dan Hylander en av vår tids främsta låtskrivare och artister. Det stora genombrottet med Raj Montana Band 1979-84, två rockbjörnar, och en handfull guld o platinaskivor och otaliga turneér. ”Skuggor i skymningen”, ”Vykort, vykort”, ”Svart kaffe”, Mamma tro mig”, ”Varje gång hon går förbi” och 21/3 är exempel på några av Hylander verk. Som låtskrivare har han bl.a. skrivit till Tomas Ledin, Totta Näslund och Sven-Ingvars.


Rydell & Quick 25 Juli

Man har fått ligga i för att inte veta vilka det här gänget är. De är liksom svåra att missa. Som Sveriges största turnerande rockshow drar de fulla hus var än de parkerar sina HD-hojar.

Man vet vad det handlar om när man ger 250 spelningar om året. Det är äkta engagemang och en kärlek till rocken som står sig. Och det märks i varje framträdande att Rydell & Quick brinner för det de gör.

Det blir garanterad fest när Rydell & Quick kommer till HojRock, det går inte att undvika! Bikerbandet med både hits och saxofon i sadelväskorna rullar in på stora scenen under dunder och brak med dans och fyrverkerier!

Den senaste hiten All in like a rockstar visar vad det handlar om, inga bromsar, inga hämningar och fullt ös från första stund. De säger det själva: It’s a hell of a night, everything is alright, so come on!

Vi hänger självklart på!

 

Outtrigger 25 juli

Outtrigger släppte singeln Awaken me den 28 januari 2013 med ett eget modernt sound som gillades av kritikerna. Bandet deltog i melodifestivalen och deras version av Robin Stjernbersgs You med egen video visades mer 300.000 gånger på YouTube första veckan. Du ser dem i Rockmagasinet!

Amaranthe 26 juli

Amaranthe har bekräftat att de kommer släppa sitt nya album under hösten 2014, via Spinefarm Records, ingen titel är ännu spikad, Det kommer att vara en uppföljning på ”Amaranthe” (2011, som nu sålt guld i Sverige) och ”Nexus” (2013). Dessa två album, som har definierat bandets blandning av musikstilar, gav upphov till en internationell framgång redan från start. ”The Nexus” toppade inte bara topplistan (rock) i Sverige utan gick även in som #1 på iTunes Metal Chart i USA. Även ett flertal av bandets videos har miljontals visningar, bland annat har Hunger över sex miljoner visningar. Efter framgångarna med albumen har Amaranthe spelat inför publiker runtom i hela världen och nu, efter kommande Europaturné, går bandet återigen in i studion.

 

Quotations Status Quo Tribute band 26 juli

Med Quotations får vi uppleva alla hits från det legendariska bandet Status Quo. Missa inte bandet som lirar på torsdagen 24 juli 2014.

Kalle Baah 26 juli

Kalle Baah på HojRock 2014. Vi kastar in ett otippat kort sista dagen på HojRock. Skärblackas stolthet och Sveriges pionjärer inom reggae. Det är många hojåkare som de sista åren har önskat lite reggaetoner, så nu kör vi.