Masai och motorcyklar..

-”Det bästa av allt var att träffa alla dessa olika människor”. Vi var överens när jag pratade med Håkan förra veckan. En av killarna som var med oss på vår resa till Kenya och Tanzania i december.

Nästan tre veckor på små hojar (Honda XL) genom båda länderna med fem polare. Hur skoj hade inte vi medan vi körde över grusvägar genom små byar med leende människor, vinkande barn, vilda djur och hisnande vyer? Vi kom tillbaka strax före jul, men det känns redan som att det var länge sedan.

”Kommer du ihåg Masai-damen som ville köpa Anna?” (min fru), Håkan skrattade högt. Detta var verkligen en rolig och minnesvärd upplevelse. Under en dagstur runt Kilimanjaro, hade vi en paus i en liten by. Efter ett tag, när lokalbefolkningen hade vant sig att vi var där, var det lättare att komma i kontakt. En äldre kvinna, kanske runt 60 kom upp och var särskilt intresserad av Anna. Hon gjorde seriösa förslag att få henne att gifta sig med hennes son. ”Hur är hennes färdigheter i att arbeta på fältet?” ”Hur många kor kommer det att kosta mig?” frågade hon Håkan, förutsatte att han var hennes far. Massor av skratt och kramar senare stod det klart att detta var ett NoGo eftersom att Anna är redan gift.

Så många glada, vänliga, fyndiga och stolta människor vi träffade på vår resa! Stolta över vad de har och vad de är. ”Ni har klockan, men vi har tiden” säger de i Afrika.. Att ge en annan person din tid. Troligen en av de mest värdefulla saker vi har i våra liv. Något vi ibland tenderar att glömma i vår upptagna och schemalagda vardag. Ser redan fram emot att åka tillbaka till Afrika under våren. Nordafrika denna gång, Marocko närmare bestämt!

SHARE