PMS (alias Parkerad Motorcykel Syndrom)

Känner du igen känslan av att vara på jobbet, stirra ut genom fönstret och dina tankar börjar vandra? Okända destinationer, slingrande vägar, solsken i ansiktet, exotisk mat, vara tillsammans med goda vänner. Men sen tillbaka till verkligheten: en vit snötäckt värld, din mc har varit parkerad i månader nu, vägarna kommer vara fulla av grus en tid framöver.. Dessa är de första symptomen på PMS. I värsta fall hamnar man på sin cykel i ett iskallt garage. Ensam, drickandes en öl, samtidigt som man längtar efter bättre tider.

Det var inte så länge sedan jag kom tillbaka från Kenya och Tanzania, men jag försäkrar er, jag har samma symptom. Min agenda för 2015 är ganska fylld med mc-events och resor, men det förändrar inte utsikten när jag tittar ut från mitt fönster. Inte heller förändras känslan som växer i min mage.

Men det finns ett botemedel. Kom ut och följ solen! Du kan hyra motorcyklar över praktiskt taget hela världen. Eller så finns det resebyråer som leder dig till de bästa platserna med de vackraste vägarna. ”Skillnaden mellan en dröm och en plan är ett avresedatum” brukar en vän till mig säga. Så ta din kalender, ring dina vänner och gör verklighet av det! ”Resa är en av de få saker som gör att du känner dig rikare trots att du spenderar pengar”. Kanske en klyscha, men inte mindre sant…

Om ungefär tre veckor kommer jag att flyga till Malaga och därifrån kör jag mot Marocko tillsammans med Jon och Anders. Gör som jag, titta på filmen för att komma i rätt stämning.

SHARE