Välkommen till HojRock Magazine. Vi hoppas att du tycker att det är lika spännande som vi…

HojRock magazine..
Välkommen till HojRock Magazine. Det är med en viss spänning vi öppnar upp vår nya webplats. Vi hoppas att du gillar vår nya stil och att du ska besöka sajten ofta. Det är en mix av allt som har med MC-livet att göra. Vår ambition är att gå lite bredare, lite högre och ibland djupare än vad som är brukligt i MC-världen. Ta hissen lite högre upp, till våningar man inte tidigare har besökt för att träffa nya människor och få lite nya vyer. Givetvis kan du läsa om allt som HojRock handlar om i grunden men vi ger dig samtidigt lite mer om det som finns runtomkring oss. Möt våra fantastiska bloggare som väldigt ofta ger oss en annan infallsvinkel till MC-livet, inte bara i Sverige utan också världen utanför. En sak är klar, tiden är förbi när allt bara bestod av män, teknik och hästkrafter..

Med åldern som språngbräda..
Femtio ingen hastighetsgräns, det är en möjlighet att göra sina helt egna val. En klok kvinna sa en gång, ”jag fyller 50 nu i helgen”, ”grattis vad kul” sa jag. ”Nä det vet i fan, åren går fort och det gäller att hinna med att leva nu, därför har jag bestämt mig för att det är nu som jag säger ifrån till allt som jag inte vill”. ”Vill jag inte gå på det där jävla kalaset så skiter jag i det, fånga dagen är fel, det är precis nu som gäller, titta ner på dina fötter och se var du står, var vill jag sätta ner nästa steg”? Fick ett liknande exempel på årets MC-mässa av en man i en körskolas monter. Han var över 70 men jobbade fortfarande, ”Jag skulle gå i pension när jag var 65, två veckor efter det fick jag reda på att jag hade cancer. Fick en lyckad behandling så nu är jag frisk och inser att man ska göra det man känner är kul, strunta i din ålder, men gör det nu”. Varje år så besöks vår monter av människor som lever efter det mottot, som paret där mannen är över 70 och som har besökt HojRock varje år sedan starten. Nu kommer deras barn med sina respektive också. Sambos till barnen får finna sig i att det ingår att ha MC-körkort i förhållandet. En livstil man valt för att man vill, inte vad andra tycker man ska välja.

Bloggen..
Sanna Boman berättar i sin blogg om gammelfarmor Ingeborg som körde hoj i USA i början på 1900-talet, en fantastisk historia om en kvinna och hennes man som bryter mot det normala mönstret. Kanske är det en slump att vi hittar Sannas blogg på nätet, kanske inte, men det visar sig att hon är involverad i samma frågor som vi, varför är det inte fler kvinnor som kör hoj? Det kändes självklart att hon skulle vara en bloggare för HojRock och extra intressant att hon gör det med utgångspunkt från andra sidan atlanten.

Catrine Näsmark tar oss med på det ena ”galna” upptåget efter det andra och visar på ett skönt sätt att ingenting är konstigt. Var dig själv, ta vara på stunderna och njut av livet. Omöjliga kombinationer blir möjliga om du tycker att det är bra, du sätter gränserna.

Du som ännu inte har tagit steget, det är dags att omvandla drömmen till verklighet. Vänta inte med körkortet, sätt igång och lev ( i ) din dröm

SHARE