10 saker jag önskade att jag visste…

10 saker att jag önskade att jag visste när jag var yngre och nybörjare.
Livet som Hojbrud sett i en backspegel.
Lyssna till din intuition tex. jag kör för fort, för sakta, jag borde nog köra med det här gänget och inte de här, ta en väg jag inte åkt förr mm. Lyssna och känn efter. Det finns gånger då du kommer att vara glad och tacksam för att verkligen har lyssnat, t.ex, vikten av att du har koll även på sidan av vägen och hinner sakta ner för att det plötsligt står ett vildsvin i vägrenen.
Drick vatten!! Du undviker uttorkning, trötthet och kan fortsätta att hålla fokus.
Åker du under en härlig sommardag använd solskyddsfaktor (vi vill ju inte se ut som 17 när vi är 40+++)
Testa flera sorter av MC innan du tar ett beslut, även de som inte är coola eller snygga. Som man säger: man ska inte dömma hunden efter håret.
Ha inte bråtton när du kör din Hoj. Att var extra försiktig och köra i trafikrytmen sparar både tid och liv. Ha alltid extra tid. Aggressiv körning och Hojliv hör inte ihop.
Sluta bry dig om vad andra tycker om din motorcykel eller din utrustning. Kör på ditt sätt och bär de kläder, skor, handskar, hjälm och tillbehör som du vill.
Svettas inte över småsaker. Lämna kinkigheten hemma. Så kommer du att njuta mer av din tur.
Följ inte bara med, var en ledare. Det kan vara så frustrerande att köra med “folk” som inte vet vad de gör. Ta tag i saken och ta kontroll om du vet och känner att du har kunskapen hur man ska leda en grupp och vet vart ni ska.
Leta reda på några hojåkare som vill köra som du. Ni behöver inte vara de bästa vänner från början och kanske blir ni inte det men att köra i samma stil är njutningen och kanske blir ni “Bästisar”
Tänk på att du är ett föredömme för andra när du sitter på din “järnhäst”, du blir tittad på av alla. På vägen, bensinstationen, parkeringen på väg mot fiket ja praktiskt taget överallt. Kanske sitter det en liten/stor man/ kvinna lite längre bort och drömmer om att få köra, så tänk på hur du uppför dig när du sitter på hojen där ute för vi vill ju ha fler MC-åkare kvinna som man. Var en ambassadör för Hojlivet!

SHARE