Förbud mot äldre motorcyklar i Paris?

De franska myndigheterna utmärker sig gång på gång. Nu vill man förbjuda motorcyklar som tagits i bruk före 2000 att köra in i Paris! Vår franska systerorganisation FFMC arrangerar därför en demonstration söndag 8 februari. Är du i närheten-häng på!
Förslaget om att förbjuda motorcyklar tagna i bruk före 1 januari 2000 saknar vetenskaplig grund säger FFMC. För bilar är motsvarande åldersgräns 1996. Har du en gammal hoj och monterar avgasrenande utrustning får den ändå inte användas. Alla veteranhojar förbjuds självklart att köra in och ut i Paris.

” Förslaget är värre än så, säger Eric Thiollier, FFMC. Det innehåller också ett kommande förbud 2020 som ska gälla för alla motorcyklar tagna i bruk före 2015. Att motorcyklar minskar trängsel, inte står stilla på tomgång och inte bidrar till ökade partklar tas ingen hänsyn till”.

De franska motorcyklisterna är kända för massdemonstrationer. SMC hoppas att man som alltid lockar tusentals till demon på söndag då man planerar att blockera trafiken i Paris för att visa sitt missnöje med förslaget. Den här typen av idéer har nämligen en förmåga att sprida sig till andra städer i Europa. Är du i närheten av Paris söndag 8 februari – häng på!