Fortsatt ökning av körprov på MC

Trafikverket Förarprov har storsatsat inför sommaren 2015 med fler anställda, extrapersonal, flyttade semestrar och utökade öppettider. Med dessa åtgärder har man kunnat genomföra fler körkortsprov 2015 än tidigare somrar. Värt att notera är att genomförda körprov på MC under juni-augusti ökat med 20 procent jämfört med 2012. För svenska motorcyklister är Trafikverkets åtgärder viktiga eftersom det bara går att ta MC-kort under sommarmånaderna.

Statistiken för genomförda prov A, A1, A2 under månaderna juni-augusti 2012-2015 pekar uppåt. Observera att detta är antalet genomförda körprov, inte antalet godkända körprov. SMC är helt övertygade om att satsningen på Start2Ride och diskussionen om olovlig körning på MC påverkat ökningen!

År Antal
2015 7480
2014 6806
2013 6110
2012 5932

 

I ett pressmeddelande från Trafikverket idag berättas om satsningen på ökad service sommaren 2015.

– Vi vet att många vill passa på att göra sitt オンライン カジノ ゲーム körkortsprov under sommaren och dessutom ökar andelen som gör ett eller flera omprov. Genom nyanställningar, extrapersonal och att våra medarbetare spridit ut sina semestrar har vi kunnat möta efterfrågan på ett bra sätt, säger Kristina Hagberg, chef på Trafikverket Förarprov.

Åtgärderna som bidragit är att ett 60-tal trafikinspektörer anställts de två senaste åren, extrapersonal och flyttade semestrar för 20 procent av trafikinspektörerna, utökade öppettider på helger och kvällar, nationell provdag den 30 maj och omfördelning av resurser i landet. Dessutom förstärkt information och dialog med trafikskolornas branschorganisationer.

Länk till Trafikverkets statistik i pressmeddelandet.