Start2Ride gör drömmen sann

Du som inte har körkort ännu: Upplev frihet, glädje och gemenskap! Minska trängseln, slipp bilköer och få roligare när du pendlar till jobbet.
Att köra motorcykel är något av det roligaste som finns. Vi vill att fler upptäcker detta. Därför arrangeras ”prova-på-dagar” runt om i landet. Dessa dagar får även du som inte har MC-körkort prova att köra motorcykel. ”Start to ride”.

22-23 augusti Start2Ride på Gillingebanan

Lördag 10.00-16.00
Söndag 10.00-15.00

Har du aldrig suttit på en motorcykel, har du körkort men känner dig ringrostig och vill ha lite ”komma-igång-tips”? Då är Start2Ride något för dig. Kom till Gillingebanan norr om Stockholm. Erfarna trafiklärare finns på plats och hjälper dig så du kan känna dig trygg.

På en avgränsad yta får du i lugn och ro hjälp att provköra motorcykel. Ofta finns allt från de lättaste 125 kubikarna till tunga motorcyklar. Du får låna MC-utrustning om du inte har egen. Din egen trafiklärare tar hand om dig och instruerar dig på ett säkert och tryggt sätt. Du får uppleva den underbara känslan att köra motorcykel – helt gratis!
Åldersgränderna för prova-på är desamma som för övningskörning för respektive fordonskatergori. Läs mer här.

Provkör nya motorcyklar

Du som redan har MC-behörighet kan provköra motorcyklar av flera olika fabrikat och modeller. Klicka på bilden till höger så ser du vilka.

Knattecross för barn

Barn från ca 4 år upp till ca 12 år får chans att provköra knattecross.
Prova På MC-Sport finns på plats på lördagen med sina motorcyklar för de yngre. Det finns kläder och skyddsutrustning att låna. Det kan bli långa köer så vi garanterar inte plats. Kom i tid.

Snacka hojförsäkring med Svedea

Specialist inom många försäkringsområden, inte minst inom motorcykelförsäkringar Svedea kommer att finnas på plats för att informera om sina försäkringsprodukter

Start2Ride Day nära dig

Våra distrikt arangerar tillsammans med Trafikskolor och handlare lokala Start2Ride Days runt om i landet. Vi presenterar 2015-års arrangemang fortlöpande efter att de planeras av SMC-distrikten och deras samarbetspartners.
I dagsläget finns inga planerade lokala Start2Ride. Hittills i år har dessa Start2Ride genomförts:

SMC Östergötland: Den 15 augusti med start klockan 10:00  hölls Start2Ride på Bråvalla Flygfält i Norrköping. Läs mer här.

SMC Jönköping arrangerade, i samarbete med BA Trafikskola, ett Start2Ride den 16 maj på Torsviks industriområde (på Aditro). Mer information finns här.

SMC Södermanland välkomnade till Start2Ride på Gröndals Motorbana utanför Eskilstuna söndagen den 24 maj mellan klockan 09-13. Läs mer här.

SMC Östergötland arrangerade Start2Ride den 30 maj på Bråvalla flygfält. Läs mer här.

 

Genomförda Start2Ride tidigare år

Här är några av de lokala Start2Ride-days som arrangerades 2014

SMC Skåne arrangerade en Start2Ride i samband med en avrostningskurs på Ljungbyhed den 26 april

SMC Gotland arrangerade tillsammans med klubbar, trafikkolor och företag, en Start2Ride på Gotlands Trafikövningsplats 3 maj.

SMC Södermanland anordnade en lokal Start2Ride på Gröndals Motorbana utanför Eskilstuna söndagen den18 maj mellan klockan 09-13. Läs mer här. 

SMC Värmland arrangerade Start2Ride i samarbete med Rudolfsson ́s Trafikskola, 11 maj i Arvika. Läs mer här.  

SMC Jämtland arrangerade Start2Ride 18/5. Platsen är Lungre motorstadion. Start kl 9. Samtidigt hölls en avrostning samtidigt. Länk till mer info.

 

Håll även utkik på distriktens sidor.