Mälaren Runt 30-årsjubileum

Sveriges i särklass största gemensamma körning. Mälaren Runt är ett begrepp, en folkfest, en upplevelse som ingen sann motorcyklist får missa. Den 15 augusti arrangerades årets Mälaren Runt och det blev en jubelsuccé! Strålande sol och uppemot 25.000 motorcyklar deltog under dagen.

I menyn till vänster här på hemsidan kan du läsa om de senaste årens Mälaren Runt. I år var det 30-årsjubileum av detta häftiga motorevent.

Många tusentals kom i god tid till starten i Solna för att uppleva den häftiga känslan när alla hojar samlas på parkeringen vid Pampashuset, gamla Arbetsmiljöverket.

Det var ett rent nöje att kolla in alla läckra hojar som stor uppradade inför start. Startsignalen ljöd prick klockan 11.00. Då hade MC-Folkets fotograf Jox, som stod på flaket på en pick-up vinkat igång gänget i täten så att de varvade upp hojarna till ett öronbedövande muller. Vi misstänker att det hördes i hela Solna. 

Efter starten rullade en lång ström med motorcyklister ner mot Eskilstuna via gamla vägen över Södertälje. De gula skyltarna visade vägen. Längs vägen satt mängder med publik och spanade in alla fina motorcyklar.

Fik och hamburgerhak hade bråda timmar denna förmiddag. Och i Turinge stannade många för att köpa en macka av representanter från en lokal kyrka. De hade svettigt att hinna med eftersom många var extra hungriga denna dag, för tyvärr dök ingen ingen matförsäljare upp vid starten i år.

Officiellt stopp med Hojmarknad

Officiellt pausstopp blev det som vanligt på Motorbanan Gröndal utanför Eskilstuna. Där fanns hojfirmor, uppvisningar, mat, dryck, m.m. MCM, SMC och MC-Folket finns självklart på plats!  

Hojmarknaden öppnade redan ca. 10.00. De lokala föreningarna såg till att grillarna var varma och dryckerna kylda. Speaker Niklas Eilegård höll stämningen på topp.

Motivlackerare Jonas från JB paint visade sin superläckra hoj och andra alster. .

Många passade på att provköra Segway på Upplevelsepresents bana på området.

Utomhusbion ”On any Sunday – The next Chapter” rullade på storbildsskärm kl 11.00, 13.00 och 15.00.

och… sist men inte minst underhöll en kanonduktig trubadur:

Livemusik på hojmarknaden på Gröndal
Christoffer Chrissy Sjögren

Struls party i Enköping

Självklart höll Strul MCC i Enköping sin traditionella Mälaren Runt-fest. Där bjöds det på musik, mat&dryck och bra drag och skön stämning. Camping på området. Grindarna till Motorgården var som vanligt öppna dygnet runt från måndagen innan evenemanget. Festbiljett kunde köpas vid grinden eller utmed banan.

Inne på motorgården var det knökfullt med folk och festbiljetterna såldes som smör i solsken. Att det var 30-årsjubileum gick inte att ta miste på.

Hela varvet till MCE:s målgång!

Officiell målgång var det hos MCE, Motorcykelentusiasterna, som har sin klubbkåk utanför Jakobsberg. Där samlades alla härdade hojåkare som pallade med att köra hela varvet. På plats arrangerades diverse trevligheter.
Den som ville kunde slappna av med en halvtimmes massage av utbildad massör för en billig penning. Det fanns mat, kalla och varma drycker till försäljning och fantastiska Lola underhöll med livemusik.
Det fanns även möjligheter för camping hos MCE vilket ett gäng hojåkare anammade både natten inför och efter Mälaren Runt.

Stort tack till alla!

SMC vill tacka alla deltagare och funktionärer för en toppendag! Det här kommer vi att leva på länge… ända tills tredje helgen i augusti nästa år då vi kör igen.

Deltagarna ska ha största tacket, för det är ni som gör den här dagen till vad den är. Fantastiskt!

Extra tack vill vi dock ge till alla funktionärer som hjälpt till att få detta enorma evenemang att bli så bra och roligt.
SMC Stockholm som råddar i starten, Svenska MC Event som ser till att trafiken flyter på i starten, SMC Södermanland och Västmanland som fixade med aktiviteter på Gröndal, Smederna, Gröndal MSK, SMK Gröndal och nykomlingarna MK Eskil som fixade smarrig mat åt alla hungriga hojåkare.
Tack även till Östra Aros Ordonnans och alla medlemmar i SMC som hjälpte till med trafikvakteri på Gröndal. Ni hade det svettigt och gjorde en fantastisk insats, trots grusparkering och gassande sol.
Vidare vill vi tacka Strul MCC som än en gång fixade ett fantastiskt Mälaren Runt-party i Enköping. Det är absolut höjdpunkten för många av deltagarna.
Sist men inte minst, stort tack till MCE i Järfälla som ordnar med en jättetrevlig målgång. Där kunde alla som körde hela varvet verkligen känna sig välkomna och få en kul avslutning på dagen.

/ SMC och MCM