Packa väskan, sätt dig på sadeln, och kör!

Sani Pass, South Africa

Vägen är bara drygt 0.8 mil lång, men luras inte av sträckan, det är en otrolig utmaning och erfarenhet av svår terrängåkning behövs definitivt. Vägens branta lutning och dålig drag yta gör det till en svår åktur.

mount-fiji

Touge Roads of Mount Fuji, Japan

Vägen leder till toppen av Japans högsta berg och har länge varit en favorit för många. Den trädkantade vägen erbjuder djupa svängar och släta passager som skapar en fantastisk åktur.

route 66

Route 66, Chicago to Santa Monica

Tusentals människor åker hit varje år för att följa denna historiska körningsrutt. Det tar förare till några av de bästa sevärdheterna det vackra landet har att erbjuda.

transfargasn

Transfagarasan Highway, Romania

Vägen med ändlösa broar, viadukter, tunnlar och hårnålskurvor var från början ämnad för militärerna, men har med tiden blivit en favorit till förare runt om i världen.
Transfagarasan Highway är även Rumäniens högsta asfalterade väg med 2 034m som sin högsta punkt.

karakoram

Karakoram Highway, China to Pakistan

Karakoram Highway är känd som en av världens högsta asfalterade vägar med 4 693m som sin högsta punkt. Den tar dig igenom det förmodligen mest ofattbara bergslandskapet du kan se från en väg då den sträcker sig ut 128,7 mil över Centralasien och över den storartade bergskedjan Karakoram.

amalfi

The Amalfi Coast, Italy

Amalfikusten är en sträcka på södra kusten av Sorrentohalvön i Italien. Med en vanligtvis blå himmel och några av Europas vackraste vägar, kan du garantera dig själv en oförglömlig åktur.

pacific-coast

Pacific Coast Highway, California

Är du sugen på en fantastisk åktur på en av världens vackraste och spännande vägar som tar dig längs några av världens bästa stränder, så är detta vägen för dig.
The Pacific Coast Highway, som är en del av California State Route 1, börjar i Los Angeles och tar dig igenom Malibu och Santa Monica, sedan vidare till Oregon och Washington.

ruta-40

Ruta 40, Argentina

Vägen tar dig på en 498,8 mil lång resa genom 20 nationalparker, över 18 stora floder, 27 passager i Anderna och stiger till över 5 000m över havet. Ruta 40 är även den längsta vägen i Argentina.

savannah-way

Savannah Way, Australia

Denna 337,9 mil långa rutt tar dig på en spännande åktur över tropiska savanner. Större delen av vägen är stenlagd, men det finns även delar som inte är det.

trollsteigen

Trollstigen, Norway

Denna böljande väg består av 11 hårnålskurvor som slingrar sig upp till toppen av den 850m höga passagen. Vägen erbjuder en utsikt över dalen nedanför, liksom vattenfallet Stig Fossen.

Tyvärr är vägen stängd under sen höst och vinter på grund av snö, så om du vill ta dig en åktur på denna mäktiga väg bör du åka någon gång mellan maj-oktober.

Källa: Adventurebikers.com

SHARE