Babes Ride Out: En episk tjejhelg

För tre år sen kände jag knappt några tjejer som körde hoj. Sen hände något som förändrade mitt liv. Jag såg ett inlägg på Instagram om några tjejer som ville ordna en girls only campingtur på hoj, i Borrego Springs som ligger ett par timmar från San Diego där jag bor. Babes Ride Out kallades det.

Jag gillar äventyr och hojar och att träffa nya människor, så jag bestämde mig för att haka på. Hela grejen hade styrts upp över Instagram, och ingen verkade veta hur många som skulle dyka upp. Vi gissade på 10-20 pers kanske? Men när vi möttes upp på en bensinstation i Temecula, den där smällheta men blåsiga lördagen i oktober 2013, räknade vi till minst 50 hojar. Och ett par skåpbilar som körde ut ved, öl, mat och annat. Vi blev sammanlagt över 70 kvinnor. De flesta av oss var unga, i 20-30-årsåldern, och kände inte varandra sen tidigare. Och de flesta av oss åkte därifrån med ett helt gäng nya vänner för livet.

0293

Själva campingplatsen låg bokstavligen mitt ute i öknen, på en uttorkad flodbädd, ett par kilometer från närmaste riktiga väg. Så långt från civilisationen slutar regler och lagar att gälla. Vi körde våra hojar så snabbt vi kunde, fram och tillbaka över den helt platta flodbädden, i shorts och linnen och utan hjälm. Det var laglöst men kontrollerat, och när solen gick ner bakom bergen tände vi en lägereld och satt och drack öl och pratade tills solen gick upp igen och det var dags att åka hem.

106

0492

Det var en drömhelg, och bilderna från vårt äventyr spred sig som en löpeld över sociala medier. Det inspirerade så pass många kvinnor att köra sina hojar till södra Kalifornien att på Babes Ride Out året efter var vi över 500 tjejer, varav flera hade kört över hela landet eller från Kanada för att vara med. Då hade det även hunnit bli ordentligt uppstyrt med riktig campingplats, bar, food trucks, band som spelade, en tatuerare på plats och annat trevligt. Som jämförelse hade vi första året inte ens en bajamaja.

0522

0761

Och hur mycket jag än älskar att vi är så många nu, ett sånt stort gäng tjejer som kör hoj och peppar andra tjejer att göra detsamma, så kan jag inte låta bli att känna att det första året, när vi var 50 personer mitt ute i öknen utan några som helst bekvämligheter, kommer bli svårt att slå.

Årets datum är 23-25 oktober. Är du tjej och sugen på att åka? Börja planera nu! Det kommer antagligen att bli det bästa du någonsin gjort. Mer info: babesrideout.com

SHARE