Året är 1997 och ca 700 hojåkare mullrar in på somriga beteshagar ute vid Gränsö slott utanför Västervik för att vara med om det första ”MC-dagarna i Västervik”. Man umgås på dagarna och lyssnar på rock-konserter på kvällarna.

MC-dagarna växte för varje år och framförallt så växte mässdelen som var kopplad till evenemanget. Evenemanget var som störst 2006. Då var det ca 4.500 hojåkare som campade, 9.000 på kvällskonserterna samt ca 14.000 mässbesökare.

2008 bytte man namn till HojRock.
Efterhand som evenemanget ökade i volym så började det blir trångt på Gränsö och 2016 flyttades HojRock till Västerviks Resort som är en stor campingplats med många stugor. Hösten 2024 beslutade Västerviks Resort att man inte skulle fortsätta med HojRock och då tog Nöjeskonsult i Väst, Tånga Hed, Vårgårda över och här står vi nu.

Vi kan lova dig ett HojRock som det var ”back i the days”.  Massor med glada hojåkare, hojar av alla de slag, musik där alla skall kunna hitta favoriter, god mat, fräscha toaletter och duschar, goda drycker, en bra mässa för hojåkare, rideouts, sillygames, etc etc.

Men framför allt, en härlig, häftig, sanslöst rolig helg tillsammans med massor av nya och gamla bekantskaper.