Därför flyttar HojRock

Vi listar här de avgörande punkterna som ligger till grund för beslutet att flytta evenemanget.

Anläggningen:
Gränsö slott är på många sätt en fantastisk plats men har de senaste åren utvecklats till en renodlad konferensanläggning. Att anpassa vår verksamhet till det blir allt svårare eftersom man måste ha fasta installationer tillgängliga för sin egen verksamhet. Detta innebär att vi måste hyra in utrustning till mycket höga kostnader som påverkar vår lönsamhet. Vi har även svårt att hinna med logistiken för uppbyggnaden eftersom vi inte kan få tillgång till området förrän några få dagar innan starten.

Mässan:
Under slutet av juli så är det i princip omöjligt att få generalagenter och större utställare att komma och ställa ut sina produkter. Anledningen är att man befinner sig mellan vår och höstförsäljning och den här tiden innebär att många medarbetare har semester vilket gör att man inte kan delta. Ska man ha en chans att få dem till HojRock måste evenemanget tidigareläggas.

Mat & Barförsäljning:
Alla rättigheter på konsert och mässområdet är Gränsö Slotts egna och vi har alltså inga möjligheter att påverka prisbilden på frukost, caféer, mat och barförsäljning inne på området. Flytten innebär att det förhållandet ändras och vi har en helt annan kontroll där vi dessutom också har helt egna barer. Vi kan och kommer att hitta en bättre anpassning av priserna till våra besökare.

Entréer:
Vi kommer att fortsätta med samma biljetter som förra året till samma priser men med två speciella erbjudanden. Helpasset kommer att säljas via en kampanj på nätet under en begränsad tid med en rabatt för de som bestämmer sig tidigt. Datum presenteras senare. Dessutom skapas en ny efterfrågad biljett som vi kallar för campingpass. Biljetten kommer att kosta 900 kr och innebär att man kan bo på campingen under alla dagarna där också entrén till mässan ingår. Den här biljetten ger inte tillgång till konserterna. Det kommer inte att finnas campingbiljetter för enskilda dagar då det inte går att finansiera området med den typen av biljetter. Vi säljer istället endagspass där det ingår en två dagars camping och mässa med en konsertkväll i mellan dagarna

Boende:
Vi har en efterfrågan på andra boenden från många besökare som inte kan tänka sig att bo i tält. Förut har vi enbart kunna hänvisa till hotell Gränsö eller andra som erbjuder boende. Med Västervik Resorts stora utbud på stugor skapas ett starkare och mer prisvärt boende. Det innebär att man kan bo fler personer i stugor med mycket bra standard med separata sovrum för några hundralappar person/natt. Ett mycket konkurrenskraftigt pris jämfört med hotell. HojRock har reserverat 140 stugor och först till kvarn gäller. All bokning av stugor görs direkt via Västerviks Resort och betalas separat.
ÅRETS ERBJUDANDE! På Campingytor för klubbarna ingår el i de förbokade ytorna utan extra kostnad!

Service:
Anläggningen är fullt utrustad med toaletter, duschar och servicehus med tvättmaskiner och matlagningsmöjligheter. Servicebutik och restauranger finns också på området.

Campen:
Vi har haft mycket svårt att erbjuda el till alla klubbar på Gränsö eftersom det inte finns fasta installationer på plats. Nu finns helt andra förutsättningar med i princip elförsörjning till alla ytor. Fri el på campen när ni bokar in klubbarna! OBS! 220/10A

Aktiviteter:
Det finns mycket större möjligheter till olika aktiviteter med höghöjdsbanor, linbanor, äventyrsgolf och en massa annat på området. Dessutom finns bastuanläggningar, äventyrsbad, SPA och naturbad för de som vågar. Vackra vandringsvägar med broar till utanförliggande öar.

Transporter:
Det går Västervik Resorts egna turisttåg och allmänna bussar fram och tillbaka till centrum.

Kortege:
Kortegen kommer att gå av stapeln på lördagen som tidigare men med en annan startpunkt.

Det kommer att släppas mer nyheter via våra nyhetsbrev och sociala medier löpande under tiden.