”Man är extra laddad” – Intervju med Lifvens

När startade ert band och hur?
Vi startade 1993. Men innan var jag och Kenneth Rosén med ett band som heter Wild Rover där vi träffade Bert Olausson och Lennart Larsson som körde lite trubadur. Sen började vi att spela ihop alla fyra. Efter det började folk boka oss, det bara blev så. Med tiden så byggde vi ut bandet med Tommy Eklund och Anders Nilsson.

Hur kom ni fram till namnet på ert band?
Johan Samuel Lif var en tjuv som kom från Lönneberga och vi skrev en låt som heter Lifven, egentligen en cover kan man säga. Sen på en spelning så frågade arrangörerna vad vi hette och då hade vi ju inget namn så då sa vi att vi hette Lifvens vänner, sen tog vi bara bort vänner.

När släpptes er första singel?
1995 tror jag det var. Vi gjorde det på uppdrag av SOF då de firade 50 år.

Hur lång tid tog det för er att spela in alla låtar till ert senaste album?
Vi hyrde Hotel Hulingen i Hultsfred i 3 dagar, sen åkte vi till en studio i Stockholm i 2 dagar och gjorde pålägg. Sen åkte vi tillbaka till Hultsfred för mer pålägg. Så 6 hela dagar, sen tar det ungefär en vecka till med mix och allt.

Spelar ni bara i Sverige eller har ni varit på tour eller liknande utomlands?
Åland, räknas det? Haha, annars bara i Sverige. Vi har aldrig satsat riktigt så, allt är lagom som de är nu. Men vi skulle inte ha något emot att turnera i USA i några månader bara.

Vad är era planer för framtiden?
Egentligen bara att spela. Vi har pratat om att spela in en julskiva, det är ett gemensamt mål vi har. Skriva egen musik och så.

Vad är det knäppaste ni gjort tillsammans?
Ja en sak hände faktiskt på HojRock. När vi var där för 4 år sedan så ringde ett gäng från Hultsfred som frågade om vi kunde spela på deras camp på HojRock. Då svarade jag att vi kunde spela en sväng mitt på dagen, men bara om de bjöd på öl, haha. Så när killen då skulle ge mig en öl och försökte lägga ner den i min bakficka så sprack den. Det såg ut som om jag kissat på mig, haha.

Sen när vi skulle spela på deras camp så hämtade de oss på fyrhjulingar. Vi trodde ju att det skulle vara dom och vi i bandet i en liten ring, men det var nästan 200 pers där ute.

Vad har ni för intressen utöver bandet?
För mig är det engelsk fotboll då Arsenal är den största passionen och min familj då såklart. Men sen i största allmänhet så är det musik.

När ni hör en sång, vad tänker ni oftast på först, text, melodi eller rytm? 
Hur låten är byggd, så jag säger rytm.

Hemmakväll eller utekväll?
Gillar ju båda, men säger utekväll.

Favoritmat?
Jag älskar ju kött i alla dess former, så det är nog köttfondue.

Favoritartist/band?
Svårt att säga en, totalt omöjligt egentligen. Men jag säger nog Burt Bacharach.

Beskriv dig själv/er med ett ord.
Omtänksam.

Hur känner ni inför spelningen på HojRock?
Som vi gjort nästan alla gånger. Alltså av de 40 spelningar vi har om året så finns det alltid några som sticker ut, som man är extra laddad för och HojRock är en sådan spelning. Vi ska ju spela på Magasinet, det är en riktigt bra scen. Vi längtar efter att spela, ärligt och uppriktigt sagt, det är kul!

Leave a Comment