A.C.E bildades 1987, i Söråker, 3 mil norr om Sundsvall. 1988 vann de en lokal rocktävling i ”ROCKSLAGET” och rönte viss lokal framgång med egenskrivet material men efter några års kämpande lades bandet på is. Medlemmarna spreds därefter till olika lokala band, i huvudsak coverband och så såg det ut i 30 år tills någon kläckte idén att sätta ihop bandet igen, då till ett 30-års jubileum av vinsten i Rockslaget. Så 2018 tinades A.C.E upp igen och gjorde en storslagen comeback på restaurant E-Street i centrala Sundsvall och nu med en helt annan inriktning. A.C.E repertoar består av en enda stor hyllning till de band som och artister som fick dem att börja spela musik från början. Repertoaren består av musik med band som: Deep Purple, Black Sabbath, Rainbow, Whitesnake och Dio.

Ja, nu är grabbarna i bandet lite äldre och har lite gråare hår (i den mån de har hår) men med det kommer också rutin och erfarenhet.

”Vi i A.C.E ser väldigt mycket fram emot att få träffa er alla och få dela med oss av den musik som vi älskar så mycket. Väl mött i Augusti!”

A.C.E består av: Martin Hanning Häggström (sång), Richard Lind (gitarr), Stefan ”Ges” Jansson (keybords, hammond, sång), Tony Könberg (bas, sång) och Mange Byström (trummor).